7+1 tökéletes esküvői fotóhelyszín
2017. május 15. írta: AbZaAniko

7+1 tökéletes esküvői fotóhelyszín

Manapság egyre gyakoribb, hogy a kreatív fotózást különleges helye(ke)n bonyolítja az ifjú pár. Elvégre a legszebb napotokon kívül a menyasszony/vőlegény öltözet még a fotózáson viselhető, aminek sokan megadják a módját, és igazán gyönyörű helyszíneket keresnek a fotók bámulatossá tételéhez. A csoportban többször felmerült már néhány Debrecen-közeli csodaszép hely, ezért úgy gondoltam, utánajárok a Titeket érdeklő neves színtereknek, és a nagy kutatásban olyan helyekre bukkantam, ahová egy szimpla hétvégi kirándulás alkalmával is érdemes ellátogatni- csak úgy, farmerban, pólóban is.

 

1. Báthori Várkastély, Nyírbátor

nyirbator-a-bathory-varkastely.jpg

Távolság Debrecentől: ~1 óra

Anyagi vonzat: amennyiben csak kültéri fotózásról van szó, annak semmiféle díja nincsen. Ha az épületen belül szeretnétek fotózni, akkor belépőjegyet kell váltani, de egyéb díj nincs. (Felnőtt jegy: 800 Ft/fő; Diák/nyugdíjas: 400 Ft/fő).

Képek/weboldal: http://www.bathorivarkastely.hu/

2. Borostyán MED-Hotel ****, Nyíradony-Tamásipuszta

borostyan-medhotel-5.jpg

Távolság Debrecentől: ~30 perc

Anyagi vonzat: az esküvői és kreatív fotózás költsége 50.000 Ft, mely magában foglalja mind a kinti, mind a benti képek készítését, az időtartama pedig 4 óra. Biztosítanak szobát, ahol kényelmesen át tudtok öltözni, illetve a fotós kellékeket is nyugodtan ott lehet hagyni, ha szükséges.

Képek/weboldal: www.hotel-borostyan.hu

 3. Degenfeld-Schomburg Kastély, Téglás

12000832-713946555404387-5080377812558357977-o.jpg

Távolság Debrecentől: ~20 perc

Anyagi vonzat: br. 5.000 Ft minden megkezdett óra, de legalább 2 óra foglalása szükséges. Előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi linken: http://www.degenfeldkastely.com/idopontfoglalas/

Képek/weboldal: http://www.degenfeldkastely.com/

4. Edelényi kastélysziget, Edelény

edelenyi_kastely_felujitas_utan_8.jpg

Távolság Debrecentől: ~1,5 óra

Anyagi vonzat: 15 000 Ft/óra. A kastély parkjában, a díszudvarokban, a díszteremben, a nyugati szárny egyik festett szobájában, a kocsi áthajtóban, illetve a lépcsőházban és a kápolnában van lehetőség a fotók elkészítésére. A kastély külső területén (parkban) való fotózás is költségekkel jár, melynek díja szintén 15.000 Ft/óra. A fotózáson maximum 10 fő vehet részt, ennél több fő esetén plusz költséget számolnak fel. A szerződés megkötése előtt személyes egyeztetés szükséges, melyhez természetesen adataitok megadása kelleni fog.

Képek/weboldal: http://www.edelenyikastelysziget.hu/

5. Forgách Kastély, Mándok

_mg_2293_1441628749.jpg

Távolság Debrecentől: ~1,5 óra

Anyagi vonzat: 2 óra időtartamra 30.000 Ft-ba kerül a kültéri és beltéri fotózás. Ha csak beltéri fotózásra van igény, 15.000 Ft, ha csak kültérire, szintén 15.000 Ft.

Képek/weboldal: http://forgachkastely.hu

6. Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

hercegasszony.jpg

Távolság Debrecentől: ~1,5 óra

Anyagi vonzat: fixen 15.000 Ft a fotózás ára. (Mi itt voltunk a nászutunk második felében, így személyes hozzáfűznivalót csak ennél a helyszínnél tudok tenni. Elképesztően csodálatos hely, mind a fotózás, mind szálláshely/kikapcsolódás tekintetében 5+végtelen csillagos döntés!)

Képek/weboldal: http://hercegasszony.hu/

7. Kállay Kúria, Kállósemjén

kallosemjeni-kallay-kuria-40811-1-l.png

Távolság Debrecentől: ~1 óra

Anyagi vonzat: A Kállay-kúria egy 5 hektáros park közepén fekszik, gyönyörű több száz éves fák karolják körbe az épületet. Lehetőség van a kúria kiállításában is fotózkodni, ahol ebben az esetben mindenhez hozzá lehet nyúlni és mindenbe bele lehet ülni. A kordonok elvehetőek és innentől már csak a fantázia szabhat határt. Illetve a kúria tulajdonában van egy 1931-es Ford-A modell is, mellyel szintén készülhetnek képek. Az esküvői fotózás költsége: 15.000 Ft egyszeri díj.

Képek/weboldal: http://www.kallaykuria.hu/

7+1. Vay Ádám Múzeum, Vaja

p181-1.jpg

Távolság Debrecentől: ~1 óra

Anyagi vonzat: A kastély belső terében történő fotózás díja: 5.000.-Ft, a fotózás időtartama: 90 perc. Ugyanennyit kell fizetni a parkban történő fotózásért is (a fotózásnak itt nincs időkorlátja).

Képek/weboldal: www.vajavar.hu

Természetesen a felsorolás lehetne végtelenített, de szabnom kellett magamnak egy határt.
Remélem, segíthettem, ha szeretnél még ehhez hasonló tippeket olvasni, írj, és én írok 2. részt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alegszebbnapunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8912504119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.